Καλάθι Αγορών

0 προϊόντα

4 συμβουλές για το πώς να φροντίσετε τις γυναικείες σας τσάντες

Ημερομηνία: 2019-05-19

 
4 συμβουλές για το πώς να φροντίσετε τις γυναικείες σας τσάντες
 
Πιστεύετε ότι οι τσάντες μπορούν να διατηρήσουν την ποιότητά τους με την πάροδο του χρόνου;
Μόνο αν τις φροντίζετε καλά, θα κρατήσετε τις αγαπημένες σας τσάντες όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται. Ωστόσο, όταν πρόκειται για τη φροντίδα των αντικειμένων σας, οι τσάντες συνήθως πέφτουν σε δεύτερη μοίρα. Συνεπώς, συνεχίστε να διαβάζετε τις συμβουλές μας για το πώς να φροντίζετε τις τσάντες σας, μαζί με λύσεις συντήρησης και γρήγορες διορθώσεις που μπορείτε να κάνετε για να τις κρατήσετε σε καλή κατάσταση για χρόνια.
 
1. Γνωρίστε το υλικό της τσάντας σας και χρησιμοποιήστε τα σωστά εργαλεία και προϊόντα για να το προστατέψετε.
Αν είστε από εκείνες, που είναι πιο πιθανό να θέλουν να αναδείξουν την όμορφη τσάντα τους παρά οποιοδήποτε άλλο ρούχο από την ντουλάπα τους και θέλετε να την φοράτε όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται, τότε θα πρέπει να επενδύσετε χρόνο στην συντήρηση της. 
Όλες οι τσάντες δεν κατασκευάζονται με το ίδιο τρόπο και υπάρχουν πολλά εργαλεία και προϊόντα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την φροντίδα τους, γι’ αυτό βρείτε το κατάλληλο τρόπο για την δική σας. Γνωρίζατε ότι τα σουέτ υφάσματα είναι πολύ επιρρεπής στο ξεθώριασμα και δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με νερό ή λάδι οποιουδήποτε είδους; Μπορείτε να επενδύσετε σε ειδική βούρτσα για σουέτ αλλά και μια χαρτοπετσέτα, λευκή γόμα ή μια μαλακή οδοντόβουρτσα θα φανούνε χρήσιμα εργαλεία για να απομακρύνετε λεκέδες.
Οι έγχρωμες δερμάτινες τσάντες μπορούν εύκολα να αποχρωματιστούν και να συρρικνώνονται όταν βραχούν, έτσι μια επικάλυψη με χρώμιο είναι μια λύση για να τις κάνετε αδιάβροχες. Ωστόσο, είναι σημαντικό να τις φροντίζετε με ειδικά προϊόντα για δερμάτινα αγαθά τύπου λοσιόν, για την αποφυγή σκασίματων και ξήρανσης.
Το δέρμα είναι δέρμα, ακριβώς όπως το δικό σας - χρειάζεται υγρασία και λάδι για να παραμείνει απαλό και να μην ζαρώσει. Η φροντίδα του με το κατάλληλο προϊών  θα συμβάλει στη διατήρηση της φυσικής λάμψης και θα απωθήσει τις κηλίδες.
Γνωρίζατε ότι το νερό της βροχής περιέχουν μικροσκοπικά οξέα και μεταλλικά στοιχεία που μπορούν να αφήσουν λεκέδες διαρκείας στην τσάντα σας; Υπάρχουν κρέμες από κερί μέλισσας, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει ως φραγμός έναντι του νερού, αλλά μπορεί να αλλάξει το χρώμα του δέρματος, για αυτό πρώτα δοκιμάστε σε μια μικρή περιοχή.
Εάν πέσει νερό, αφήστε τες να στεγνώσουν φυσικά και μην λαμβάνετε μέτρα για να στεγνώσουν πιο γρηγορά, όπως με ένα σεσουάρ για τα μαλλιά, το οποίο θα προκαλέσει την συρρίκνωση του δέρματος. Από την άλλη πλευρά, τα δέρματα τύπου λουστρίνι είναι πιο ανθεκτικό από τα παραδοσιακά δέρματα - γυαλιστερή επιφάνεια επιτυγχάνεται με έλαια και ρητίνες, αλλά είναι επιρρεπής σε αποχρωματισμούς ή διχρωμίες.
Τις περισσότερες φορές, η χρήση βαζελίνης ή λίγου καθαρού οινοπνεύματος μπορεί να βοηθήσει, αλλά θα πρέπει να αποθηκεύετε τις λουστρίνι τσάντες σε θήκες κατά της σκόνης ή μαξιλαροθήκη για να αποτραπεί η μεταφορά των χρωμάτων από και σε αλλά αντικείμενα ή τσάντες που μπορεί να έρθουν σε επαφή.
Σε τσάντες με διακόσμηση, αποφύγετε τη χρήση ισχυρών μέσων καθαρισμού και αλκοόλ - καλύτερα να δοκιμάσετε σε ένα μικρό μέρος της τσάντας για να βεβαιωθείτε ότι το διάλυμα καθαρισμού δεν θα την αποχρωματίσει.
Το ρολό υφάσματος για τρίχες και χνούδια μπορεί να είναι χρήσιμο για να καθαρίσετε το εσωτερικό της τσάντας σας, ενώ το βερνίκι δέρματος θα προστατεύσει τις δερμάτινες σας τσάντες για να παραμείνουν λαμπερές και ελαστικές.
 
2. Προστατέψτε την  εσωτερική επένδυση της τσάντας σας με μια θήκη καλλυντικών.
Πόσες φορές έχει χυθεί λοσιόν ή κάποιο μακιγιάζ μέσα στην τσάντα σας; Ποτέ μην βάζετε μακιγιάζ, άλλα υγρά ή  ακόμη και στυλό στην τσάντα σας  χωρίς να τα έχετε τοποθετήσεις σε κάποια αδιάβροχή θήκη ή νεσεσέρ.
Μια καλά οργανωμένη θήκη ή νεσεσέρ θα κάνει την μετακίνηση των πράγματων σας πολύ πιο εύκολη, ειδικά όταν θέλετε να αλλάξετε τσάντα.  
Η τσάντα σας μπορεί να διατηρήσει το σχήμα της με έναν οργανωτή τσάντας, αφού άμα έχετε  πάρα πολλά πράγματα σε αυτήν μπορεί να στρεβλώσει το σχήμα της.
 
3. Αποθηκεύστε σωστά τις τσάντες σας.
Οι τσάντες σας θα διατηρήσουν περισσότερο χρόνο την εμφάνιση τους εάν αποθηκεύονται με τον σωστό τρόπο, γι’ αυτό μην τις στοιβάζετε ποτέ στο κάτω μέρος της ντουλάπας σας.
Στην ιδανική περίπτωση, πρέπει να γεμίζετε την τσάντα σας για να κρατήσετε το σχήμα της, ένα μικρό μαξιλάρι, φουλάρι, πουλόβερ, εφημερίδα ή χαρτί υγείας θα κάνουν θαύματα.
Στην πραγματικότητα, μπορείτε να εξοικονομήσετε χώρο στην ντουλάπα σας γεμίζοντας τα εποχιακά σας ρούχα στις τσάντες σας, αλλά μην το παρακάνετέ γιατί μπορείτε να στρεβλώσετε το σχήμα τους. Λάβετε υπόψη ότι το σχήμα της τσάντας σας, ακόμη και μιας πολύ καλοφτιαγμένης, μπορεί να αρχίσει να χαλαρώνει με την πάροδο του χρόνου, οπότε γεμίστε την.
Ποτέ μην αποθηκεύετε τις τσάντες σας σε πλαστικές ή βινύλιο θήκες που παγιδεύουν την υγρασία μέσα και προκαλούν μούχλα. Αντ’ αυτού, σκεφτείτε για μια θήκη κατά της σκόνης ή μια βαμβακερή μαξιλαροθήκη που θα προστατεύει τις τσάντες σας όταν δεν τις χρησιμοποιείτε. Βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά μεγάλη ώστε να μην παραμορφωθεί ή να αλλάξει το σχήμα της τσάντας σας.
Επίσης, τυλίξτε του ιμάντες, λουριά ή άλλα φανερά κομμάτια της με χαρτί η απαλό πανί για να αποφύγετε τα σημάδια ή τυπώματα στην τσάντα σας με την πάροδο του χρόνου. Όταν πρόκειται για μια λουστρίνι δερμάτινη τσάντα, βεβαιωθείτε ότι δεν έρχεται σε επαφή ποτέ με πλαστικό -  καθώς η προστατευτική γυαλιστερή επικάλυψη του δέρματος θα κολλήσει στο πλαστικό και αυτό μπορεί να καταστρέψει την τσάντα σας.
Ξέρετε ότι δεν πρέπει ποτέ να κρεμάτε τις τσάντες από τις λαβές τους; Αυτό θα προκαλέσει την φθορά των λαβών από το βάρος, αποθηκεύσετε καλύτερα τις τσάντες σας σε ένα ράφι.
 
4. Κατά καιρούς, αντικαταστήστε τις τσάντες σας.
Ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε τις τσάντες σας να φαίνονται σαν καινούργιές είναι να τις αλλάξετε τακτικά. Ναι, όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε μια τσάντα, τόσο περισσότερη φθορά θα έχει.
Η αλλαγή της τσάντας με μια άλλη περιστασιακά είναι μια πρακτική κίνηση, ειδικά σε κακές καιρικές συνθήκες. Οι δερμάτινες τσάντες δεν είναι αδιάβροχες, γι’ αυτό αποφύγετε να τις φοράτε όταν βρέχει.